6mere potrivite, scorțișoară, 100gr zahar, frișcă lichidă, miez nuca, apa
12 nov. 2016
Tort de mere
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, 6linguri ulei, 12 linguri faina
6mere potrivite, scorțișoară, 100gr zahar, frișcă lichidă, miez nuca, apa
6mere potrivite, scorțișoară, 100gr zahar, frișcă lichidă, miez nuca, apa
Separam cu atentie albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile pana devin spumoase. Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare.
La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet până le incorporam, adaugam apa si uleiul. Daca doriti sa adaugati esente. Amestecati pana la omogenizare.Adaugati faina si cu ajutorul unei spatule amestecati pana va fi incorporata total.
Tapetam forma de tort cu hartie de copt. Turnam aluatul in forma si nivelam cu o spatula.
Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute sau pana se rumeneste usor. Daca aveti cuptor obisnuit lasati focul la mediu.
Ca sa fi-ti siguri ca este copt faceti testul scobitorii, daca introduceti o scobitoare in blat si ramane aluat pe aceasta cand o scoateti inseamna ca mai trebuie copt, daca iese curata blatul este gata. Lasam blatul sa se raceasca si apoi desfacem forma si indepartam hartia de copt.
Curățăm merele si le tăiem cubulețe, punem în oală zaharul, apa, merele si scorțișoară, le lăsăm până se înmoaie, amestecam prin ele, luăm cc 1cana din zeama, și le lăsăm deoparte să se răcească. Punem intr-o oală 3linguri zahar si 2maini miez nuca, lăsăm zaharul să se caramelizeze, dar sa avem grija sa nu se arda, după punem miezul de nuca, amestecam, după îl întindem pe hârtie de copt si il lăsăm să se răcească.
Frișcă lichidă, urmăm instrucțiunile după ambalaj, sau putem opta pt smântână pt frișcă(30, 35%grasime)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Vrancea este județ în regiunile istorice Moldova (la nord de râul Milcov ) și Muntenia (la sud de râul Milcov) din Români...
-
Luam 2 felii peste le spalam le stergem cu un servetel, le condimentam. Apoi batem oul adaugam putina sare si piper, dam pestele prin faina ...
-
Batem cele 3 oua le condimentam. Cabanosul il taiem felii mici si il calim, rosia o taiem cuburi si o adaugam in ou alaturi de masline. Pune...
-
Nu imi plac lucrurile complicate, caut retete cat mai usor de preparat dar si gustoase in acelasi timp. Ingrediente: 2 kg caise,1 kg zaha...
-
Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbatori să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma!! #2021#prafdesare#totulvafibin...
//
t_rid = 'prafdesare-blogspot-ro';
(function(){ t_js_dw_time=new Date().getTime();
t_js_load_src=((document.location.protocol == 'http:')?'http://storage.':'https://secure.')+'trafic.ro/js/trafic.js?tk='+(Math.pow(10,16)*Math.random())+'&t_rid='+t_rid;
if (document.createElement && document.getElementsByTagName && document.insertBefore) {
t_as_js_en=true;var sn = document.createElement('script');sn.type = 'text/javascript';sn.async = true; sn.src = t_js_load_src;
var psn = document.getElementsByTagName('script')[0];psn.parentNode.insertBefore(sn, psn); } else {
document.write(unescape('%3Cscri' + 'pt type="text/javascript" '+'src="'+t_js_load_src+';"%3E%3C/sc' + 'ript%3E')); }})();
//]]>
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu