12 nov. 2016

Tort de mere

Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, 6linguri ulei, 12 linguri faina
6mere potrivite, scorțișoară, 100gr zahar, frișcă lichidă, miez nuca, apa
Separam cu atentie albusurile de galbenusuri.  
Mixam albusurile pana devin spumoase.  Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare. 
 La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet până le incorporam, adaugam apa si uleiul. Daca doriti sa adaugati esente. Amestecati pana la omogenizare.Adaugati faina si cu ajutorul unei spatule amestecati  pana va fi incorporata total. 
Tapetam forma de tort cu hartie de copt. Turnam aluatul in forma si nivelam cu o spatula. 
Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute sau pana se rumeneste usor. Daca aveti cuptor obisnuit lasati focul la mediu.  
Ca sa fi-ti siguri ca este copt faceti testul scobitorii, daca introduceti o scobitoare in blat si ramane aluat pe aceasta cand o scoateti inseamna ca mai trebuie copt, daca iese curata blatul este gata. Lasam blatul sa se raceasca si apoi desfacem forma si indepartam hartia de copt. 
Curățăm merele si le tăiem cubulețe, punem în oală zaharul, apa, merele si scorțișoară, le lăsăm până se înmoaie, amestecam prin ele, luăm cc 1cana din zeama, și le lăsăm deoparte să se răcească. Punem intr-o oală 3linguri zahar si 2maini miez nuca, lăsăm zaharul să se caramelizeze, dar sa avem grija sa nu se arda, după punem miezul de nuca, amestecam, după îl întindem pe hârtie de copt si il lăsăm să se răcească.
Frișcă lichidă, urmăm instrucțiunile după ambalaj, sau putem opta pt smântână pt frișcă(30, 35%grasime)
Tăiem blatul, îl insiropam cu zeama de la mere, adaugam merele, ornăm cu frișcă și deasupra punem krantul, mărunțit.dam la frigider pentru câteva ore.


Niciun comentariu:

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics