29 aug. 2011

Tortul 24 ani!!

Ingrediente: 6 oua,6 linguri faina,6 lg zahar, 1 plic zahar vanilat, un praf sare, esenta vanilie, cacao, glazura ciocolata, menta, lamaie,fructe,praf de copt
  Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, galbenusurile le batem cu zaharul vanilat si cu cele 6 lg. de  zahar, amestecam cele doua compozitii cu o lingura de sus in jos, faina vine si ea amestecata cu praful de copt si cu cel de sare,si turnam peste compozitie.
   Luam 3,4 linguri de aluat si amestecam cu putin cacao, intr-o tava tapetata turnam aluatul amestecat cu cacao, dam la cuptorul preincalzit.
  Crema e simplu de facut avem nevoie de 1 plic de crema si il amestecam cu 1 cana de lapte.
  Siropul punem apa intr-o cana cu 3 linguri de zahar,vanilie,zeama de lamaie si cateva frunze de menta.
  Scoatem blatul din cuptor il taiem in doua il insiropam ,intindem crema si adaugam fructe taiate felii, deasupra blatului intindem glazura de cioco de la dr oetker si il ornam. Gata nu e mare lucru. la multi ani mie24.8.


Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics