16 nov. 2010

Chiftelute

Ingrediente:
  • 1 kilogram carne tocata
  • 2 linguri marar
  • 1 lingurita cimbru
  • dupa gust sare
  • 1 bucata ou
  • 1 bucata paine
  • 1 lingura bulion
  • 250 grame faina
  • 2 linguri patrunjel
  • dupa gust piper
  • 2 bucati catei de usturoi
  • 1 bucata ceapa
  • Timp de preparare: Peste 30 minute
  • Complexitate: Usor
  • Numar de portii: 6
Mod de preparare
Punem carnea intr-un castron, oul, ceapa o calim pana devine aurie adaugam bulionul, (dupa parerea mea devin mai gustoase cu ceapa calita) punem totul peste carne, usturoiul, verdeata, painea inmuiata in lapte, sare/piper.
Amestecam totul si formam chiftelutele, incingem uleiul in tigaie, le asezam si le prajim la foc mic pentru a se cuprinde uniform. Le devoram alaturi de cartofi pai, piure sau cu ce doriti. 

Eu am facut si un sos la ele din bulion, usturoi,  cimbru, sare, piper, apa, verdeata.
Pofta buna... :-)

Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics