# cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita adăugăm drojdia, semintele, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam.
# framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact.
# punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il lasam intr-un loc ferit de curent pt. cc 40min.
# după ce a crescut il așezăm pe masă presărată cu făină ii dam o formă, presaram seminte, il mai lăsăm cc 20min acoperit cu un servet de bumbac.
# între timp, dam drumul la cuptor la 220* punem în tavă hârtie de copt si adăugăm pâinica presărăm faina si o crestam ușor, o lăsăm pt 25/30min, depinde de cuptor, ea trebuie să fie rumena.
# punem intr-o craticioara apa si o lasam in cuptor 10 min sa emane vapori, dupa o scoatem.( am vazut asta la un brutar)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu