# cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam.
# framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact.
# punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il punem intr-un loc ferit de curent pt. cc 40min.
# după ce a crescut il așezăm pe masă presărată cu făină ii dam o formă rotundă și îl mai lăsăm cc 20min acoperit cu un servet de bumbac.
# între timp, dam drumul la cuptor la 220* punem în tavă hârtie de copt si adăugăm pâinica presărăm faina si o crestam ușor, o lăsăm pt 25/30min, depinde de cuptor, ea trebuie să fie rumena.
# o scoatem pe ceva, când o întoarcem si o batem trebuie să sune a gol.
Intr-un final am fost multumita, a ieșit coaja crocanta si interiorul moale, fff buna. 🍞🍯☕
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu