20 ian. 2017

Prăjitură poloneza

 Blat:
  • 200 margarina unirea (unt)
  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 200 g faina 
  • esenta vanilie dupa gust
Bezea:
  • 5 albusuri
  • 75 g zahar 
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 70 g nuci macinate
  • o lingura faina
  • un borcan (400 g) gem de prune 
Mod de preparare blat:
Mixati margarina cu 100 g zahar pana se face spuma apoi adaugati treptat cate un galbenus.
Adaugati coaja de lamaie si treptat faina. Mixati usor.

Dupa gust adaugati putina esenta de vanilie si turnati compozitia intr-o tava (30*23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180) grade pentru 15 minute.

Pentru bezea: mixati bine albusurile cu un praf de sare apoi adaugati treptat cate putin zahar. Bezeaua trebuie sa fie consistenta si lucioasa, nu aerata. Adaugati nuca, faina si coaja de lamaie si mixati usor.

Dupa ce au trecut cele 15 minute in care blatul a stat la cuptor întindeți peste el gemul si apoi bezeaua.

Dati din nou 15 minute la cuptor apoi scoateti-o si lasati prajitura in tava la racit.

Taiati-o cu ajutorul unui cutit ascutit, eventual fierbinte pentru a nu se strivi bezeaua.
Este pentru prima dată când fac această prăjitură, este ff buna, dar puțin prea dulce pentru gustul meu, iar bezeaua cred că trebuie să iasă crocanta, mie mi-a ieșit moale și lipicioasa, am respectat în tocmai rețeta.


Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics