28 aug. 2015

Tiramisu

2 ceşti de cafea rece, 1 pachet pişcoturi,  300 g mascarpone, 150 g zahăr pudră,  1 lingură extract de vanilie sau rom, 500 g smântână pentru frişcă,  20-30 g cacao


Într-un castron, se bat cu un tel brânza mascarpone cu  zahărul şi vanilia, până devin o cremă omogenă mai groasă ca o smântână. Separat, se bate smântâna cu restul de zahăr până devine o frişcă pufoasă. Se amestecă crema de mascarpone cu frişca până se omogenizează, dar nu se distruge textura. Se aşază pe fundul unei tăvi jumătate din pachetul de pişcoturi, trecute rapid prin cafea, se întinde jumătate din cremă, se presară un strat de cacao şi se continuă la fel cu restul ingredientelor. La final, se ornează din nou cu cacao din abundenţă. Se pune la rece 2 ore înainte de servire.
Este acel desert usor de gatit si la fel de usor de devorat intr-o zi de vara...

Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics