30 nov. 2010

Sarmale de post

Ingrediente:
1/2 ciuperci o cana de orez,3 cepe mari, 1 morcov,100 ml ulei,2 linguri pasta de rosii,150ml suc de rosii,sare, piper, marar,o foaie de dafin,varza acra
Preparare: Se toaca cepele si morcovul si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.
Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, leustean ca sa le de-a gust 1 lingura pasta rosii si sarmalele bine infasurate.Peste ele se pune apa si o crenguta de cimbru.
Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora...au iesit delicioase pt prima oara am facut..




Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics