18 nov. 2010

chec aperitiv

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 70g unt
  • 3-4 linguri pesmet sau faina
  • 3 oua
  • sare
  • 300g salam uscat
  • cimbru
  • busuioc uscat
  • un ou pt uns
Mod de preparare



Se spala cartofii si se pun la fier in apa cu sare. Dupa ce sau fiert se scot din apa si se curate de coaja.

Cartofii curatati se zdrobesc cu blenderu sau cu un tel si se amesteca cu sare,unt,oua si faina sau pesmet. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui aluat de paine care sa se intinda pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara) si pe deasupra se aseaza salamul cuburi taiat sau felii si se presara cimbru si busuioc.

Se ruleaza cu ajutorul prosopului,se unge cu ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul bine incins. Dupa ce sa rumenit se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste cu diferite salate.

Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics