7 aug. 2014

CHIFLE CU CHIMEN

  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 10 gr sare
  • 2 oua - la temperatura camerei
  • 1lingurita zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • chimen

Din ingredientele de mai sus,se face o coca,drojdia o dizolvam intr-o ceasca,cu zaharul si putin lapte caldut,lasam putin pana se infoaie:) apoi o turnam in gaura facuta in faina, impreuna cu un praf de sare si incepem sa framantam pana se desprinde de pe maini.
Dupa ce am terminat de framantat,punem ghemul de coca la dospit, cc1 h,dupa ce l-am despicat si am cernut putina faina. Scot aerul un pic din ea, apoi o impart in 8 bucati, pe care le mai las vreo 10 minute la odihnit. Le pun apoi in tava de copt acoperita cu hartie, la distanta unele de altele,le ung  cu ou si presar chimen sau ce doriti. Lasam tava la 160°C pana se rumenesc.





Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics