11 dec. 2011

Gnocchi cu tocanita

Gnocchi: 1 ou,faina, cartofi, 2 linguri parmezan, sare, piper
  Spălați bine cartofii. Puneți-i într-o oală cu apă rece și acoperiți oala cu un capac.
   Fierbeți cartofii la foc potrivit cam 35 de minute. Încercați-i cu o furculiță, trebuie să intre ușor în cartof.
   Cu cât cartofii sunt mai calzi când se curăță și se pasează, cu atât vor ieși gnocchi mai pufoase.
   Într-un bol, bateți bine oul cu sare, piper
   Adunați cartofii  și faceți o scobitură în mijloc. Turnați oul, adăugați parmezanul și frământați, adăugați făină, puțin câte puțin  până obțineți o cocă ușor lipicioasă.
   Faceti cateva bile din aluat, formati cate un rulou, taiati in bucatele egale, si fiecare gnocchi il presati putin cu furculita. Fierbeti apa cu sare si le da-ti drumu in apa 3-4 min. Le scurgeti de apa si le adaugati langa sos, tocanita..
Tocanita de vita: taiem carnea cubulete, tavalim prin faina si o calim ff putin in ulei incins. Calim 2 cepe, 1 morcov, 2 catei usturoi, delikt, 1 ceasca de apa si carnita peste, lasam sa fiarba cu capac, cand a scazut adaugam 1 cutie de rosii cuburi, verdeata,piper, lasam sa mai fiarba la foc mic.
  La sfarsit asezam in farfurie gnocchi si tocanita.




Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics