Blat: 4 oua,1 cana faina, 5 linguri zahar,1 plic praf de copt, esenta de vanilie,coaja de portocala,1 cana lapte,1 plic zahar vanilat,3 linguri cacao
Crema: 1 plic budinca de vanilie, 2 cani cu lapte. Pentru ornat am avut nevoie de visine,ciocolata,frisca,portocala
1.Separi ouale,bati albusurile spuma cu un varf de cutit de sare,pui zaharul treptat si mixezi pana se topeste + zaharul vanilat,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie. Adaugi pe rand cate un galbenus,mestecand bine dupa fiecare, pui laptele si amesteci.La sfarsit,amesteci faina cu praful de copt si o pui in compozitie, mestecand incet de jos in sus cu lingura de lemn pentru a nu se lasa.
2.Pui 1/3 din compozitie intr-un castronel si amesteci cu cacaoa,dupa torni in tava cu hartie de copt si dai la cuptor la foc mediu timp de 35 min. Lasi blatul sa se raceasca,apoi il tai in 2.
3.Crema se prepara urmand instructiunile dupa plic,incorporezi praful cu laptele amesteci si lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit blatul il tai in doua, il insiropez cu suc de la 2 portocale, pun crema de vanilie,cubulete de portocala, ciocolata topita pe deasupra,pun cealalta parte peste si ornez cu frisca,visine bagate in ciocolata si cubulete de portocala.
Prima mea capodopera a fost dedicata sotului fiind ziua de nastere..l-am devorat imediat...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu