16 dec. 2010

Mancarica de cartofi cu praz

Ingrediente: praz,cartofi,suc de rosii,cimbru,sare,piper,dafin
Prazul il taiem rondele, il  calim in putin ulei, dupa adaugam cartofii taiati cuburi,apa un praf de sare si lasam sa fiarba. Incercam cartofii daca au fiert si adaugam 4 linguri de suc de rosii amestecam, punem si putin cimbru, o frunza de dafin sare piper dupa gust si la sfarsit presaram verdeata.
  Se serveste si alaturi de carnaciori sau carne prajita.

Despre praz: este o leguma bogata in apa (peste90%), este bogata si in vitaminele A, C, mai contie fier, magneziu si acid fosforic (utili sistemului nervos), sodiu, sulf si siliciu, prazul este indicat si pentru persoanele ce sufera de anemie, reumatism, artrita, pentru cele ce au nevoie sa slabeasca si pentru mentinerea prospetimii tenului. Este recomandat pentru scaderea nivelului colesterolului din sange, pentru stimularea sistemului imunitar si pentru a dezvolta o actiune preventiva impotriva cancerului.


Trimiteți un comentariu

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics