16 nov. 2010

Prajitura cu mere

Ingrediente:
5 mere,150 g faina,120 g zahar,100 ml lapte,4 oua,coaja rasa de la o lamiie ,praf de copt,un pic de sare,scortisoara,fulgi de unt si zahar tos (optional)

In robot, punem zaharul, coaja de lamiie (sau esenta) si ouale si le zbatem pina vom obtine o crema ca cea de pandispan, adica pina vedem ca avem gaurele in compozitia respectiva. Cit timp lasam robotul sa-si faca treaba, curatam merele.trei mere le taiem in bucatele micute, iar un mar il taiem feliute pe care le vom folosi la decorat prajitura
Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, apoi adaugam cite un pic in compozitie (nu toata deodata) si amestecam, ATENTIE, cu o lingura de lemn foarte incet, de jos in sus, pina se incorporeaza toata faina, dar nu insistam prea mult ca riscam sa se dezumfle toate bulele de aer. Acum adaugam merele taiate bucatele si tot asa amestecam, dar foarte putin.
Apoi adaugam tot laptele si amestecam incet cu lingura, fara a insista prea mult, in acest mod vom obtine o prajitura pufoasa si foarte frageda.
Rasturnam incetisor compozitia, intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,eu am avut tava din comert de unica folosinta si am unso cu unt si tapetata cu faina asezam deasupra feliutele de mar, fulgii de unt si un pic de zahar, apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. Va recomand sa o incercati, e delicioasa si foarte fina..nu prea le am io cu dulciurile dar asta a iesit delicioasa..




Niciun comentariu:

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics