8 dec. 2016

Batoane umplute

500g faina alba de grau, 100g unt, 300ml lapte caldut, 1 pliculet drojdie uscata, ½ lingurita sare, 2 linguri zahar, 1 ou, 3 linguri miere, 1cana gem prune, 1mana miez nuca
  • Puneti untul intr-o craticioara pe aragaz pana se topeste.
  • Intr-un castron mare, turnati laptele caldut, apoi drojdia si zaharul, amestecati bine pana se divolva zaharul. Adaugati apoi si faina amestecata cu sarea si framantati putin pana incorporati faina. Adaugati untul topit si framantati bine pana cand se incorporeaza si untul. Acoperiti castronul cu un servet si lasati aluatul sa creasca la loc cald pentru 30 de minute.
  • Ungeti blatul de lucru cu putin ulei si impartit aluatul in 8 parti egale.
  • Luati fiecare parte si intindeti-o in forma dreptunghiulara 
  • Umpleți foaia cu 2linguri de gem, pe care l-am amestecat cu miez nuca, apoi le rulați.
  • Batoanele formate le puneti in tava pe hartie de copt, cu 2 cm spatiu intre ele.
  • Lasati batoanele sa se odihneasca 15 minute.
  • Ungeti batoanele cu ou batut si presarati susan.
  • Bagati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade, pana se rumenesc frumos. 
  • Amestecati mierea cu putina apa si ungeti batoanele fierbinti. Merg si in varianta de post.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu